WordPress 3.8

WordPress 3.8 er klar til download og blandt nyhederne er nyt design af administrationen, bedre håndtering af temaer, nyt standardtema og korrekt håndtering af danske tegn i URL’er.

Nyt design af administrationen

Nyt design i WordPress 3.8

WordPress har fået en ansigtsløftning og et et friskt nyt udseende i hele administrationen. Nye farver, åbne skrifttyper og vektor ikoner giver tilsammen et bedre design der både fungerer på desktop og mobile enheder.

Bedre håndtering af temaer

Den nye temahåndtering giver dig et meget bedre overblik over alle de tilgængelige temaer. Kort sagt er det elegant og intuitivt.

Nyt standardtema

Twenty Fourteen
Det nye standardtema heder ikke overraskende “Twenty Fourteen”. Der er tale om et magasintema med stor fleksibilitet, men som alligevel er enkelt.

Danske tegn i URL’er

Under motorhjelmen er der også blevet plads til korrekt omskrivning af danske tegn i URL’erne. Hvis man bruger ‘æ’, ‘ø’ eller ‘å’ i URL vil browser omskrive det til ulæselige koder, og derfor har WordPress tidligere omskrevet ‘æ’, ‘ø’, og ‘å’ til ‘ae’, ‘o’, ‘a’. I Danmark kan ‘æ’, ‘ø’ og ‘å’ omskrives til ‘ae’, ‘oe’ og ‘aa’, men Norge og Sverige har ikke samme regler, og derfor har det indtil nu kun været ‘æ’, der blev omskrevet. Det er der lavet om på nu, og det betyder bedre SEO for sider med ‘æ’, ‘ø’ eller ‘å’ i URL’en.

Husk altid backup før du opgraderer

Du skal altid huske at tage backup før du opgraderer WordPress. Det kan godt være at rigtige mænd ikke tager backup, men de græder rigtig meget når en opgradering går galt.